Responsive image

DURATA DIGESTIEI LA OM

LICHIDE

• apa: imediat

• fructe blenduite/pisate: 20-30 min

• legume la aburi/gătite, legume cu frunze verzi: 40 min

• merele, perele, piersicile, cireșele: 40 min

 

LEGUME SUCULENTE

• morcovii, guliile, sfecla, păstârnacul: 50 min

• pepenele galben: 30 min

• pepenele roșu: 20 min

• portocalele, grapefruitul, strugurii: 30 min

• salata verde, roșiile, castravetele, țelina, ardeiul gras roșu/verde: 30-40 min

• salate/legume: 20-30 min

• sucurile de fructe și legume: 15-20 min

• supa clară de legume: 15-20 min

 

ALIMENTE SEMI-LICHIDE

• zucchini, broccoli, conopida, porumbul, varza: 45 min RADACINOASE

 

LEGUME CU AMIDON

• boabele de soia: 120 min

 

OLEAGINOASE

• cartoful, cartoful dulce, anghinarea, castanele: 60 min

• lintea, lime, mazărea, fasolea roșie: 90 min

• migdale, alune raw, caju, pecan: 150-180 min

• orez brun, mei, hrișcă, făină de porumb, ovăz: 90 min

 

CARNE si PROTEINE ANIMALE

• brânză cottage din lapte integral: 120 min

• carnea de curcan: 120-150 min

• carnea de miel, vită: 180-240 min

• carnea de porc: 240-300 min

• carnea de pui: 60-120 min

• carnea de vânat: 300 min

• cașcaval, parmezan, brânza tare: 240-300 min

• gălbenușul de ou: 30 min

• lapte degresat, ricotta, brânză cottage sau slabă: 90 min

• laptele: 180 min

• oul întreg: 45 min

• peștele cod, cambula, fructe de mare: 30 min

• peștele somon, hering: 45-60 min